top of page

Vakanties waar (bijna) alles Mogelijk is

Bij Gîte Grootenhout zijn we best wel een beetje trots op hoe we omgaan met mensen met dementie. Voor ons is een situatie niet snel te gek. Mensen verbazen zich bijvoorbeeld nog regelmatig over dat we ons niet zo druk maken om zorgindicaties. Voor de kenners; mensen met zorgindicatie ZZP5(-VV05) zijn gewoon van harte welkom, net als mensen met beginnende dementie. We denken altijd in mogelijkheden en handelen vanuit verleiding, waardoor onze bezoekers met dementie op veilige wijze bijzonder veel vrijheid ervaren. De buitengewone momenten die hierdoor kunnen ontstaan koesteren we, ook wanneer iemand het bijvoorbeeld een goed idee vindt om in de tuin te plassen. Met humor als instrument, creëren we een stemming waarin onze bezoekers zich begrepen en gewaardeerd voelen. 


Bij ons kan (bijna) alles, maar het moet wel veilig blijven. Om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen, bieden wij geen ruimte aan agressief gedrag. We willen benadrukken dat onze vakanties zijn ontworpen met het welzijn en de veiligheid van iedere deelnemer in gedachten. 


Vanwege de specifieke aandacht die benodigd is bij bepaalde vormen van dementie, kijken we in overleg of deelname voor mensen met Lewy body dementie (LBD) en frontotemporale dementie haalbaar is. We blijven ons inzetten om ervaringen te bieden die tegemoet komen aan de diversiteit aan behoeften van mensen met dementie.


Voor meer informatie over onze vakanties voor mensen met dementie en hoe we mantelzorgers ondersteunen, nodigen we je uit om je aan te melden voor 'het Gîetertje' (onze digitale post). Samen kunnen we ervoor zorgen dat vakanties voor iedereen een waardevolle en zorgeloze ervaring worden.Comments


bottom of page